25 Ağustos 2016 Perşembe

Total War: ATTILA - Hunlar, Modsuz Oyun Rehberi - Very Hard Zorluk

Selamun aleyküm beyler.Total War: Attila'da Very Hard ve Modsuz şekilde Hunlarla oynama rehberine hoş geldiniz. Bazı arkadaşlar bu rehberi yapmamı istemiş bende kendi tecrübelerimi  sizlere aktarıyorum.

1. Giriş

Hunlarla başlarken çok fazla dumanınz yoktur ve bu durum oldukça değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Çünkü Hunların göçebe hayatları gerçekten zamanla zorlaşacaktır. Onun için ilk başlarda kimseye savaş açmayın. Evet Hunlarız diye haydi savaşa diye bir şey yok :) Hey sen, bunu okuyan kişi çıkar bu fikri aklından, tabi böyle düşünüyorsan. İlk yapılması gereken şey obaları ilerde sefer yapacağımız yerleree yaklaştırmak olacaktır ama çok yaklaşırlarsa rekabet artar ve asayiş vergi ve de gıda bakımından sorun yaşarsınız. Simdi düşman olmayınca fazla asker kasmayın parayı ziyan etmeyin geliri düşürmeyin  tabi kendinizi savunacak kadar asker kasın ama abartmayın.



2. Teknoloji

Teknoloji her ulusta olduğu gibi Hunlarda da çok önemli. İlk önceliğiniz sivil araştırmalar olsun. sivil ve askeri araştırmalar 4'der kısma bölünür teknoloji ağacında ve sizin yapmanız gereken bir sivil , bir askeri diyerek ilk kısım araştırmaları bitirmek olsun. Gıdayı rahatladıktan sonra önceliği askeriye verin. Sivil araştırmalarda 2. kısmı ve 3. kısmın ilk araştırmalarını yapınca kafanız rahat olur ve askeri araştırmalara son gaz devam edebilirsiniz.



3. Aile Ağacı

Aile ağacına dikkat edin ve bir çok evlilikler gerçekleştirin . Sadakat değerlerine dikkat edin hele ki bu bir general ise. Bu durumda iç savaş tehlikesi vardır. Makamları boş bırakmayın çünkü ilginç bonuslar veriyorlar.


Ailenizden birisi çok yaşlı olup, ölüme yaklaşınca onun  etki puanlarını kullanmayı unutmayın ve kontrolü 60-70% arası tutun; fazlası veya azı zarardır.



4. Vergiler

Vergiler önemli kısımdır. Ne demiş Napolyon: "Dağdan kestim kereste" :) şaka şaka, "Para, para, para" demiş.  Şimdi ilk basta vergileri alçak tutun yada orta tutun ki asayiş artsın en önemlisi nüfus artsın ki binalar inşa edebilesiniz. Nüfusunuz arttıkça onu hemen kullanmayın çünkü nüfus yerinde kaldıkça daha fazla artar. Halkı mutlu edince ve istediğiniz binaları inşa edince vergileri gazlayın.






5. Asayiş

Asayiş sorunu: Asayişi arttıran şey savaştır evet bir yeri talan etme özelliği sonsuzdur ve orda para kalmasa bile her talan et tuşuna basınca obalar fazladan asayiş kazanır  yani +100000000 kadar asayiş puanı kasarsınız.


6. Rütbeler


Her savaşta generalin rütbe kazanır ve rütbe puanlarını orduna göre kullanmalısın. Yani gidip de okçu ağırlıklı orduna piyadelere bonus verecek şeyleri açmayın. 

Hunlarla 3 ordu ile ilerlemek zordur onun için tavsiyem iki ordu: biri piyade diğeri atlı: 6 süvari diğeri atlı okçu.




7. Binalar

Binalarda Normic Camps olan 2. seviye binayı yıkın kendisi ilk binadır ve zarar ziyandır :)

Gıda için keçi sürüsü  basın ve ilerde at cifliği basın atlarınıza bonus veriyor.
Yurt Maker yapın ve size sunduğu 3 seçenekten size ayni anda para( 1100 altın gelir) nüfus ve bakim masraflarını düşürecek binayı yapın (binanın üstüne sağ/sol tıkla ve ilerde hangi bina oluyor gör)
Carpenter Yurt : para +okçulara mühimmat+ ilerde kendi Onager'inizi  yapabilirsiniz.

Son olarak Communucal Grounds" yapın her obaya şart.

8. Birimler 

Birimlerden Hunnic Horsemen (ilerde nokkors kasin) ve  Horse Archers hizli birimlerdir ve ucuzdur  iyi is yaparlar; bosphoran ve uar savaşçılarını tavsiye ederim



9. Savaş Stratejisi

Bir oba piyade, diğer oba atlı (6 birim baskın süvarisi ağır + 8 birim atlı okçu)  süvarilerle düşmanı zayıflatın; diğer oba piyade mızraklı kasmayın size gereken kılıçlı piyade ki bunlar mızraklıları yener.

Süvarilerle işiniz bitince  piyadelerinize doğru gidin düşman takip etsin ve yorgun bir şekilde piyadelerinizin elinden olsun.




10. Mümessiller

Casussuz bir yere gitmeyin en az 3 casus olsun ve iyi kullanın "Sû uyur düşman uyumaz." hele siz Hunlarsanız.
Casus > Din Adamı > Şampiyon > Casus


-Nurettin Han

Diğer Rehberler için: TIKLAYIN


7 yorum:

  1. Berbat :) Farklı bir renk olsun diye böyle yazdım

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Benim adım Rusya'dan Bayan Nadia Albert, Ve ben bugün Kredi ödünç alan Bay Russ Harry'nin yardımıyla mutlu bir kadınım. Kredi arayan herkesi bu Kredi şirketine yönlendireceğim. Bana ve aileme mutluluk verdi, 2 çocuklu bekar bir anne olduğum için hayatımın her yerine başlamak için 500.000,00 dolarlık bir krediye ihtiyacım vardı. 500.000,00 ABD Doları, düşük bir oranda. O, Tanrı'dan korkan bir adamdır, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve krediyi geri ödeyecekseniz lütfen onunla iletişime geçin E-posta yoluyla Elegantloanfirm@hotmail.com / Whatsapp numarası + 393511617486

    YanıtlaSil