7 Eylül 2017 Perşembe

Napoleon: Total War, Darthmod Kurulum

Modun boyutu 445 MB'dir.
1- İndirme: 1. fotoğraftaki mod db sitesinden Download Now! butonuna basıp indirebilirsiniz.
Link: http://www.moddb.com/…/darthmod…/downloads/darthmod-napoleon




2- İnen , DartMod Napoleon exe'yi çalıştırın.
3- Exe'yi çalıştırdıktan sonra, kurulum aşamalarını next diyerek geçin
4- Kurulumdan önceki son aşamada oyunun dosya konumu size sorulacaktır. Oyununuz orijinal ise zaten otomatik olarak kendisi buluyor. Değil ise oyunun dosya konumunu yön işaretinin olduğu yerden belirtmeniz gerekiyor.


5- Daha sonra kurulumu başlatın. Bu sırada kurulum ve extracting işlemi yapılır. İşlem bitene kadar bekleyin.


6- Exit diyerek kurulumu bitirin.
7- Masaüstüne gelen DarthMod Napoleon'u yönetici olarak çalıştırın.


8- Açılan uygulamadan Campaing seçeneğine tıklayın. Daha sonra Europe'un yanındaki boş kutucuğu işaretleyin. Emergent veya Extra'ları işaretlemeyin. (Eğer Kırım Hanlığı, Varşova Dükalığı, Macaristan gibi bağımsız olabilen ama mevcut oyunda varlığı olmayan devletlerle oynamak isterseniz Emergent seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Extra seçeneğine de İtalya ve Hollanda Cumhuriyetlerini açacaktır. Normal Europe seçerseniz de Batavya ve İtalya Krallığı mevcut). Europe kutucuğunu işaretledikten sonra sağ üstteki yön butonundan Options sayfasına gidin.


9- Options sayfasında mod ayarlamalarını vs yapabilirsiniz. Fareyi seçeneklerin üzerine getirtip her seçeneğin neler kattığı hakkında açıklamalar var. Ayarları yaptıktan sonra sağ üstteki yön butonundan uygulamanın ana sayfasına gidin.


10- Daha sonra uygulamanın ana sayfasındaki Play butonuna basın. Modla beraber oynanabilir olan devletlerin ayarları yapılacaktır. Biraz bekleyin.
11- Oyunu artık Steam'den ya da orijinal değilse neredeyse oradan başlatabilirsiniz.
12- Oyun açıldıktan sonra Single Player'a tıklayın. Oradaki Coalition Campaing'in adının Darthmod Campaing olarak değiştiğini görebilirsiniz. Oraya tıklayın


13- Gördüğünüz gibi tüm devletler açık hale gelmiş durumda. Hangi devleti seçip oynayacağınız size kalmış durumda :)


Darthmod hakkında birkaç şey söyleyeyim. Oyunu cidden güzelleştiriyor. Savaş atmosferi, top ve tüfeklerdeki ateş sesleri daha da bir gerçekçi hale geliyor. Ordu ve donanma birimlerinde geliştirmeler yapılmış. Ateş güçleri daha da yüksek olmuş. Bu da oyuna ciddi anlamda zevk katıyor. Başta Osmanlı olmak üzere birkaç devletle oynarken ticaret gemisi çıkaramıyordunuz (Diğer modlarda vs). Bu sorun da çözülmüş. Artık Osmanlı ile oynarken ticaret gemisi çıkarabiliyorsunuz. Her devletin oynanabilir olması da cabası.
Eksi yönlerine gelince , Darthmod kurduktan sonra multiplayer oynayamıyorsunuz. Belki oynanabilirdir. Ancak ben yapamadım. Multiplayer savaş veya sefer yapmak isterseniz karşınıza gelecek olan kişilerin de Darthmod'a sahip olması gerek. Yani Darthmod ile multiplayer oynamak biraz sıkıntılı. Onun dışında eksi yönü bana göre yok.

İYİ EĞLENCELER :D
- Furkan ÜNAL

3 yorum:

  1. Helal olsun çok yararlı bir paylaşım total warda zorluk isteyenlere buyursun oynasın

    YanıtlaSil
  2. bana yardımcı olabilirmisiniz ben verdigniz talimatları yaptım PLAY bastım DMN Check yazısı çıktı bunu nasıl halledebilirim?

    YanıtlaSil
  3. DMN Check hatası alıyorum :(

    YanıtlaSil