2 Aralık 2017 Cumartesi

Medieval II: Total War Türklerle Başlangıç Rehberi

Türklerle oyuna başladığınızda elinizdeki en büyük nimet imamımız Baraka'dır. Oyunun cihad özelliğini kullanarak hızlıca 4 şehri alıp güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.


Tur 1: Baraka ile Bağdat'a Ciad ilan ediyoruz.

Baraka <3 br="">

Ardından elimizde olan parayla  Konya, Kayseri, Erivan, Musul'dan ordular çıkarıyoruz. Artan parayla yol veya arazi yapabilirsiniz sizin bileceğiniz iş.

Tur 2: Konya'dan çıkardığımız birlikle Sultan Jalal'ı Cihada katıp İzmire, Kayseri'den çıkardığımız orduyla Trabzona, Erivan'dan Tiflis'e ve Musul'dan bağdata gidiyoruz.

Bildiğiniz üzere Cihada katılmak için komutan dahi 8 birlik olmalı. Bunun için paralı askerlerle 8e tamamlamamız şart oırduyu. Özellikle İzmir'e ve Trabzon'a giden ordu için elimizi çabuk tutmalıyız çünkü Bizans'ın  da gözü o kalelerde.

Tur 3: Artık tüm ordularımız neredeyse Cihad'da o yüzden unkeep ücretlerini ödemiyoruz askerlere.  Bu yüzden elimizdfen kalan parayla yeni asker çıkarabilir, bina yapabilir (başlangıç için sadece ve sadece yol, arazi ve market yapın, bunlar ekonominizin temelini oluşturacak, ordu ihtiyacınızı paralı askerlerle veya basit askerlerle giderebilirsiniz.)



Tiflis 2. turda kuşatılabilecek kadar yakın onu isterseniz 3. turda alabilirsiniz ama bi tur beklemenizi öneririm çünkü cihad ordusu şehirde beklemeyi sevmez :)



Trabzon hariç tüm şehirleri kuşattık Trabzon uzakta kaldığı için Mustafa biraz yorulacak.

Tur 4: Kuşattığınız 3 şehirden 2sini alabilirsiniz ama tur içinde en son Bağdat'ı alın. Cihad avantajını kabetmeyin. Hatta Tiflis'te orduyu şehri aldıktan sonra Trabzona kaydırabilirsiniz.
 CİHAD TAMAM!
Bakın biz acele etmesek İzmir Bizans'a kaptırılacaktı.


Tur 5: 5. Tura en büyük ülke ve en güçlü ülke olarak başlıyoruz. Son olarak Trabzon'u alıyoruz ve görev tamam. Bundan sonra kendi strajemize göre oyunu şekillendirebiliriz.



Not: 5 turluk bu taktiği daha da uzatabilirsiniz, Cihad orduları kaçmaya başlayana kadar. Bu size unkeep masrafı çıkarmayacaktır. Ayrıca cihan bitmeden önce ordularınızı hedefinize yönlendirip zaman kazanabiirsiniz. Sizin bileceğiniz iş. İyi oyunlar.

Not: Kayseri'deki orduyu Adana'ya da yönlendirebilirsiniz anca Trabzon Bizans'ın İzmir'le beraber  ilk alacağı kaleler olacaktır. Bu yüzden ileride başına bela olabilir. Size önerim ilk 5 turda Konya ve Kayseri'den yeni ordu yetişrip Adana'yı almanızdır. Ardından Adana'yı Şehir yapıp "Yumurtalık Limanı'nı" 11. yüzyılda kurabilirsiniz :D

Ertuğrul Keskin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder