4 Eylül 2016 Pazar

Empire: Total War Osmanlı Rehberi



Evet arkadaşlar yeni bir rehber ile karşınızdayım.Konumuz Empire Total War da Osmanlı ile nasıl oynanır rehberi umarım yardımcı olur. Okuyan herkese şimdiden teşekkürler.
BAŞLANGIÇ
Öncelikle başlarken şunu unutmayın Osmanlı Devletinin ihtişamı sona ermiş artık 2.Viyana Bozgunu ile beraber başlayan gerileme dönemindesiniz. Bu ne demek oluyor diyenler için başladığınız zaman diğer majör(büyük) devletler sizden her konuda üstün(Babür İmparatorluğu,Maratha hariç). O yüzden çok dikkat isteyen ve ETW oynarken en zevk aldığım kampanya Osmanlı’dır. Çünkü ülkeyi sıfırdan kuruyorsunuz gibi oluyor.

KUZEY(RUSYA)CEPHESİ
Neyse oyunu açtık Rusya ile savaş halindeyiz bağlı devletimiz Kırım da öyle.Başlangıç olarak şu ikilemde olmalısınız. Kırım yok olsun ve kırım benim mi olsun yoksa Kırım’ı koruyayım Kırım benim bağlı devletim olsun işe yarar mı?
Burada karar vermeniz gerek.Vereceğiniz karara göre hareket edeceksiniz çünkü. Benim tavsiyem zorluk seviyeniz zor ve üstü ise tutmanızdır. Zor zamanlarda yardımı dokunabilir çünkü. O yüzden her tur kırıma para yardımı yapıyoruz biner ikibiner farketmez.Avrupada bulunan Damat Ali komutasındaki birimimize gereken takviyeyi ulaştırdıktan sonra ışık hızıyla bölgenin savunmasına gönderiyoruz.(Çünkü gerçekteki gibi Rusya direk Kırım’a yükleniyor sıcak denizler politikası falan J) Sonra başarılı bir şekilde püskürttükten sonra Kiev e rahat bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor.
Ciddi bir direniş ile karşılaşacağınızı sanmıyorum ama karşılaşacağınızı düşünüyorsanız ordunuzu destekleyip saldırın.Ardından Kiev de tutunun araziyi savunun falan birkaç tur sonra Barış teklifinde bulunun büyük ihtimalle kabul edeceklerdir. Bir süre bu cephede rahatsınız
DOĞU (İRAN) CEPHESİ
Burada başlangıçta rahat etmelisiniz o yüzden zorluk seviyeniz yüksek ise Ermenistan’ı İran’a bırakıp İran ile ticaret anlaşması yapmanız(Ben toprak falan vermem kardeş diyen var ise en zor seviyede Gürcistan ile kapışsın bakalım!) Bunu neden yapıyoruz:
1-Gürcistan ile aramıza toprak koyuyoruz savaş bile açsalar sıcak savaş olmayacak.
2-İran ile iyi oluyoruz diğer cepheleri bitirene kadar bir sıkıntımız olmuyor.
3-Buradaki birlikleri doğuya kaydırıyoruz. Asker desteği sağlamış oluyoruz.
İlk aşamada bu kadarlık yeter başka problem ile karşılaşacağınızı düşünmüyorum.



BATI (AVUSTURYA) CEPHESİ
En sıkıntılı ve güçlü direniş ile karşılaşacağınızı düşündüğüm cephedir kendileri peki ne yapmamız gerekiyor.
Öncelikle ticaret anlaşması falan önerin(büyük ihtimalle kabul etmezler) Toprak vermenizi tavsiye etmem özellikle Belgrat’ı vermeyin çünkü Orta Avrupaya açılan kapınız orası.
Ticaret yapamadınız üzülmeyin sakın bulaşmayın gereksiz cephe açarsınız ve Avusturya karada oldukça güçlüdür haberiniz olsun. Prusya ve Lehistan ile savaşacaktır ama saldırma ihtimali düşük değildir.
Sonra sınırda birlik bulundurmalısınız. Doğudan getireceğiniz birlikleri buraya İstanbul’dan yetiştireceğiniz birlikleri kuzeye taşıyınız(Bu arada söylemeyi unuttum Kiev’i alana kadar İstanbul dan üretim yapın en kaliteli oradan çıkar)
Rusya cephesini kapatacağınız zaman kuzeydeki birlikleri buraya getirin ve büyük bir taarruz başlatın ne olduğunu anlamayacaklardır.
TEKNOLOJİ
Tavsiyem askeri’den gitmenizdir çünkü başlangıçtaki askerleriniz çok dandik J
Ve Müslüman nüfüsun aşırı olduğu bir yerde ya boş bir yere ya da gereksiz bulduğunuz bir köyü yıkıp yerine okul yapmanız ki çabuk diğer devletlere yetişebilesiniz.

ASKERİ
Asker çeşidi olarak yakın dövüşte cemaat yeniçeri uzaktada seymen kullanın.Her ordunuzda topçu bulunsun topçular oldukça güçlü çünkü direk askeri araştırmadan gideceğinizden teknolojiyi açar açmaz cemaat yeniçeri tüfekçi kullanın. Başlarda zorda kalmanız durumunda başıbozuk kullanın ama en ezik köylü ve tüfekçiyi kesinlikle kullanmayın ordunuzda var ise de terhis edin(limanları korumak için de tutabilirsiniz)

Evet arkadaşlar tutabileceğim kadar kısa tuttum. Okuyanlara çok teşekkürler. Kendi youtube kanalımda ETW Büyük Britanya ile oynamaktayım izlemek isteyenler olursa ismimi youtube da aratsınlar. Yüzde yüz kendi emeğimdir hiç bir yerden çalınmamıştır. Alıntı veya paylaşmak isteyenlerde şu kişiden alıntıdır derler ise mutlu olur. Sağlıcakla kalın.                                                                    Serdar COŞKUN 

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Benim adım Rusya'dan Bayan Nadia Albert, Ve ben bugün Kredi ödünç alan Bay Russ Harry'nin yardımıyla mutlu bir kadınım. Kredi arayan herkesi bu Kredi şirketine yönlendireceğim. Bana ve aileme mutluluk verdi, 2 çocuklu bekar bir anne olduğum için hayatımın her yerine başlamak için 500.000,00 dolarlık bir krediye ihtiyacım vardı. 500.000,00 ABD Doları, düşük bir oranda. O, Tanrı'dan korkan bir adamdır, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve krediyi geri ödeyecekseniz lütfen onunla iletişime geçin E-posta yoluyla Elegantloanfirm@hotmail.com / Whatsapp numarası + 393511617486

    YanıtlaSil