5 Şubat 2017 Pazar

"Medieval II Neden Efsanedir?" Sorusuna 14 Cevap


Medieval II: Total War, serinin belki de en sevilen oyunu. Grafikleri günümüz oyunlarının gerisinde kalmış olsa da günümüzde hala en fazla oynanan Total War oyunlarından. Peki bu oyun neden efsane? Bunun cevabını bu yazıda vermek istiyorum.

1. Basit Oynanış 🎮

Kabul etmek gerekir ki Medieval II kendinden sonra çıkan kardeşlerine göre oldukça basit bir oyun. Harita karmaşıklığı yok, diplomasisi basit ve oyuncuyu boğmayan bir atmosferi var.

2. Kingdoms Ek Paketi 📦

Grand Campaign'den sıkılmaya başladığınız anda yardımınıza koşan bir kurtarıcı adeta bu paket. Amerika, Britanya, Orta ve Kuzey Avrupa ve Orta Doğuda geçen seferler sayesinde yeni bir soluk gelirken aynı zamanda oyuna oldukça fazla yenilik ekleniyor. Ayrıca bu paket oldukça kaliteli modlamalara olanak sağlıyor.

3. Kolay Modlanabilirlik ve Olağanüstü Güzellikte Modlar 🔧🔨


Modlamalar bu oyunda neredeyse sınırsız özgürlükte. Fantastik dünyalardan tutun tarihin herhangi bir zamanında geçen bir mod yapılabiliyor oyuna. Bu modu yapan ekibin becerisine göre çok çok güzelleşebiliyor.

4. Cihad ve Haçlı Seferleri 🕌⛪

Oyun, Orta Çağ'ı konu aldığı için oyunun sembollerinden olan Cihad ve Haçlı Seferleri oyuna en çok albeni katan unsurlardan biri. Hatta Americas Campaign'de Apaçilerdeki Warpath da Cihad'ın Amerika hali.

5. Moğol ve Timur İstilaları ⚔🛡🐴

  
Moğol ve Timur istilaları... Oyunu onlarca defa oynamış olanların bile zaman zaman zorlandığı istilalar ilk kez karşılaşanlar için çok zor bir hal alıyor. Nice koçyiğitler save dosyasını bu illet yüzünden sildi kim bilir.

6. Prensesler 👸

Prensesler Hristiyan devletlerde müttefik devletlerde kan bağı kurmak ve ittifakı kuvvetlendirmenin yanı sıra Krallarının elçisi olarak da kullanılabiliyor. Prensesleri düşmanın komutanlarını ayartmaları için de kullanılabiliyor. Oyunun büyük kitlesin oluşturan nice koçyiğitler bu prensesler olan aşkları yüzünden telef oldu kim bilir.

7. Casus ve Suikastçı Videoları 🗡

Casus ve suikastçılar oyunda düşmanla yapılan soğuk savaşlarda çok işe yaramasının yanı sıra oldukça eğlenceli videoları sayesinde oyuna olan hevesi artıran unsurlardan. Videolar serinin diğer oyunlarına göre daha fazla olduğu için seyir zevki artmakta. Videodaki o kadının (sıkça oynayanlar hatırlar) çığlığı kulaklarımızı tırmalarken mümessilimizin peşine düşen beceriksiz milisler videoların gülümseten unsurlarından.

8. Papalık Seçimi ve Kardinal Sistemi ⛪

Oyunu Katoliklerle oynamanın bir albenisi daha. Kardinaller ve Papalık. Papayla aranız ne kadar iyi olursa oyunda diğer dindaşlarınıza göre daha avantajlı durumda oluyorsunuz. Hatta Papa sizin Kardinaliniz olursa resmen kukla Papa oluyor. Bu Papalığın gücü sayesinde gözünüze kestirdiğiniz ülkeye (Katolik dahi olsa, Aforoz olması şartıyla) kara bulutlar çöktürebilirsiniz.

9. Amerika'nın Keşfi 🍫

 
Amerika'nın keşfiyle beraber "Abi bu oyunda olmayan şey var mı?" dediğinizi duyar gibiyim 😀

10. Tüccarlar 🤑💰💰💸

 Tüccarlar oyunda çok akıllıca gelir kaynağı olabiliyor. Özellikle TİMBUKTU, Dongola ve Amerika Kıtasındaki kaynaklardan köşeyi dönebilirsiniz. O yüzden  "Merchant, Use It".

11. Oyunda Türklerin Yer Alışı ☪

Bu oyun hakkında Türk oyuncuların en gururlandığı mesele Türklerin oyunda yer alması. Her ne kadar AI'nin elinde bir Moğol bir Timur derken mahvolsa da, bir Total Warcı olarak bizler Türklerle oynadığımızda İstanbulu alıp Başkent yapmadan, Viyana'ya ve Roma'ya Türk Bayrağını asmadan rahat edemiyoruz. 😁

12. Fantezilere Açık Olması 😯😮😮

Oyunu o kadar fazla oynuyorsunuz ki artık yapılanlar sizi tatmin etmemeye başlıyor ve fantezi peşinde koşmaya başlıyorsunuz. Sayabileceğim bir çok fantezi var ama bu konuyu burada harcamayayım bundan iyi bir yazı çıkar 😛 

13. Gerçeğe Yönelik Olay Haberleri 📰🗞

Oyunda zamanın buluşlarından tut o zamanki büyük olaylara kadar bir çok şey açıklamalarıyla yer alıyor. Hatta Amerikanın keşfi ve Moğol istilası gibi olaylar sizi önceden bir video ve haberler uyarıyor.

14. Gwendolyn 👸👸👸

O bizim meleğimiz, prensesimiz her şeyimiz... Değil maalesef. Her oyunu oynadığımızda onun sesini kapatıyoruz ki dırdır etmesin 😒 Evet o, sol üstteki her şeye karışan abla, ismi Gwen. Ona buradan selamlarımızı yolluyorum ✋


Eklenmesini istediğiniz bir madde olursa yorumlarda belirtebilirsiniz.

1 yorum: