31 Temmuz 2016 Pazar

İzledikten Sonra Total War Oynatan Filmler


 1. Son Samuray (The Last Samurai): Shogun 2


Samurayların ne denli şerefli savaşçılar olduklarını hepimiz biliriz. Bu filmde onların sonunu, Samuray'a dönüşen Amerikan bir subayın gözünden izledik oldukça da dokunaklıydı film, gözlerimiz doldu. İzledikten sonra hangimiz Shogun 2'ye, özellikle de Fall of the Samurai'ye, girip Katsumoto'nun intikamını almadık ki?


2. Cennetin Krallığı (Kingdom of Heaven): Medieval II


Balain of Ibelin'i bu filmde gördükten sonra Crusades Campaign'inde görüp şaşırmadık mı hiçbirimiz? Bu filmden sonra çoğumuz gaza gelip Mısır veya Türkler olur Nureddin Mahmud Zengi veya Selahaddin Eyyubi olup Haçlıları katlattik. Hatta bazıları farklı şekilde gaza gelip Kudüs'ü Müslümanlardan korudu. Ama herkes bu filmden sonra oynadı bu oyunu. 

3. Cesur Yürek (Braveheart): Medieval II 


Filmde William Wallace başarıdan başarıya koşunca sevindik, ardından Robert the Bruce'un ihanetiyle takalanıp idam edilince içimizden bir parça koptu. Ardından hemen British Campaign'ine girip o Uzun Bacaklı Edward'dan da İngilizlerden de intikam alıp William Wallace'ı Britanyanın tek hükümdarı yaptık.

4. Son Mohikan (The Last of the Mohicans): Medieval II 


Yine bir devrin sonu, mohikanların sonu, yine acıklı, yüreğimizi dağlayan bir film. Bu filmden sonra Americas Campaign'ine girip pis Avrupalılar Amerika'dan postalamadık mı?

5. 300 Spartalı (300): Rome - Rome II


Bu filmde de Spartalılar'ın Termopylae Muharebesi'nde Perslilere karşı yaptığı savunmanın mitolojikleştirilmiş halini görüyoruz. Perslileri canavar gibi gösterse de bu filmde Leonidas'a ve Askerlerine özenip Spartayla başlamadık mı oyuna?

6. Büyük İskender (Alexander): Rome


Filmin içeriğini hiç bilmeseniz bile isminden anlacağınız gibi, bize İskender'le savaşma şansı veren Alexander ek paketiyle orta doğuyu fethetmek için geri sayım başlattık.

7. Truva (Troy): Rome - Rome II 


Bu film tam Total War tarihleriyle kesişmese bile bize Roma havasını verdi, oyuna girdik ve "Hektor'un intikamını aldık"

8. Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings): Medieval II


Tabi Orta Dünya kurmaca bir evren hepimüz biliyoruz ama bu üçleme üzerine yapılmış nerdeyse Kingdoms Seferleri  kadar oynanan "Third Age" gibi modları göz ardı edemeyiz. Kim elflerle, cücelerle oynama şansını istemez ki. (Bunlar Warhammer'da da var-olacak haberiniz olsun).

9. Atilla: İmparatorluğun Yükselişi (Attila): Attila


Attila'nın Romalılar üzerine kabus gibi çöküşünü anlatan bu filmde Attila daha çok bir Cermeni andırsa ve filmin sonu her ne kadar bizi sevindirmese de, Total War Attila oynamak için bulunmaz bir sebep oluşturuyor bizlere (gerçi buna sebep duyuyor musunuz bilmem de)
Not: Bu filmde Atilla'yı oynayan abimiz, Gerard Butler, 300 Spartalı filminde de Leonidas'ı canlandırıyor.

10. Fetih 1453: Medieval II 


Türk Sinemasında devrim niteliğinde olan bu filmi hepimiz izleyip gururlandık ardından bir güzel açtık Medieval II'yi usulca İstanbulu alıp aylık İstanbul Fethi dozumuzu alıp oyuna devam ettik.

11. Gladyatör (Gladiator): Rome - Rome II 


Romalıların, İmparatorun Maximus'a yaptıklarını nasıl karşılıksız bırakabilirdik ki? Farketmez hangi devlet olursa olsun! O Roma yakılacak!

12. Vatansever (The Patriot): Empire


Amerikan Bağımsızlık mücadelesini alan bu film bizi Empire Total War'un Road to Independence seferini oynarken bulduruyor kendimizi.




Ertuğrul Keskin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder