7 Şubat 2017 Salı

Empire: Total War, Prusya Rehberi

Prusya Rehberi:

Prusya, Monarşi Bayrağı*

1) Konum: Düşmanlar ve (İşiniz bitinceye kadar dost olabilcekleriniz) Müttefikler

Düşmanlar: Saxony, Poland-Lithunia, Austria(İlk 3 düşmanınız bu şekilde olursa hem topraklarınız bütün olur, hem de ekonomi kısmında bahsedeceğim durumlar meydana gelecek.)
Dostlar: Ottoman Empire, Great Britain, Swedeen.
İleride düşmanınız olacaklar ve yok etmeniz gerekenler:Russia, France, Hannover, Bavaria, Spain, Italian States, Genoa, Savoy, Venice.


2) Diplomasi: 

Yukarıda saydığım düşmanlar kısmındaki ülkeler dışında önceliğiniz Dostlar diye sınıflandırdığım ülkelerle dost olup, ticaret anlaşması imzalamak,ileride düşmanınız olacaklar kısmından da öncelik olarak büyük devletlerle ticaret anlaşması imzalamak.

3) Ekonomi ve Teknoloji(İlk 20-25 yıl):

Önceliğiniz askeri teknolojileri araştırmak olsun ve fethedeceğiniz ülkelerin okullarını yıkmayın.Tarım teknolojileri ikinci önceliğiniz olsun diğer ülkelerin okullarında.Ekonomi dediğim gibi tarım teknolojilerini araştıra araştıra tarım binalarını yükseltin. Sanayi ikinci planda olsun ilk 20-25 yılda.

4) Askeri taktikler ve üretimi(İlk 20-25 yıl):

Ordularınızda mutlaka 2 topçu ve 7-8 hat piyadesi olsun ve bir general ile birlikte 2 hafif süvari bulundurun.
İlk turlarda ilk yapacağınız iş Saxony i tek turda yıkmak bunun için 2-3 tur boyunca 5-6 hat piyadesi askere alın Berlin'de. Königsberg'de de aynı şekilde
Poland-Lithunia seferi için 5-6 hat piyadesi askere alın.Saxony'e savaş ilan eder etmez zaten Poland-Lithunia karşınızda olacaktır.
West Prussia'yı fethedin 4-5 birimle,sonraki yaklaşık 7-10 turda ise Warsaw'ı fethedin.Geriye kalan şehirlerini toplarsınız zamanla.
Eğer şanslı değil iseniz Austria size savaş ilan etmemişse  toparlandıktan sonra Austria seferine başlayın.

Prusya'nın başlangıçta haritadaki yeri*

5) Ekonomi ve Teknoloji(20-25 ve 30-35 yıl arası):

Bu dönemde yapacaklarınız ile kolayca Dünya'daki ülkelerin hepsine kafa tutabilirsiniz
(bu lafımla gaza gelip saldırmayın herkese ama,çünkü ekonomimizin bel kemiği ticaretten gelen paradır.)Askeri ve ekonomik araştırmalara devam edin ve
yavaştan aydınlanma teknolojilerini araştırmaya başlayın(ard arda araştırmayın mutluluk düşer ve rejim değişimi için savaş patlak verir ve bunu bu yıllar içinde istemeyiz.)
Ekonomiyi artık endüstriyel olarak inşaa edin ve tarım binalarını yükseltmeye devam edin.Aydınlanma teknolojilerinde gerekli olan araştırmaları yaptıkça ticaret limanlarınızı geliştirin.

6) Askeri taktikler ve üretimi(20-25 ve 30-35 yıl arası):

Artık kolay lokmaları yediniz sıra geldi büyük lokmalara.İlk işiniz Rusya'nın başkentini ve  Kiev'i alın sonra barış yapın,
böyle şehirleri fethedin barış yapa yapa yok edeceksiniz yıpranmadan.Fransa ve diğer Alman ve İtalyan devletlerini de fethedin.İspanya ile olan savaşı erteleyin mümkün olduğunca.

7) Genel ekonomi taktiği:

(Bu tüm devletlerle oynarken mutlaka yapın.) Her yeni teknolojinizi 3000-2000-1000 para isteme sırasıyla devletlere satmayı deneyin.

8) 

35 yıl ve sonrası için artık sizin hayal gücünüz ve oyunculuğunuza kalmıştır.

9) 

Bu taktiğimi uygulayarak ve sonrasında hayal gücüm ve oyunculuğumla Avrupa ve Hindistan'ın tamamını fethetmiş durumdayım,her tur 50000 para geliyor ticaret noktalarında gemi bulundurmadan.

10) 

Yaşasın BÜYÜK PRUSYA!

-Kartal Kurt

*Resimler http://wiki.totalwar.com/w/Prussia_(ETW_faction) adresinden temin edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder