8 Şubat 2017 Çarşamba

Rome: Total War, Kartaca Rehberi

Merhaba sevgili okurlar ve Total Warcılar grup üyeleri. Bu yazımızda size Rome Total War için basit bir Kartaca rehberi oluşturmaya çalışacağım. Rehbere başlamadan önce şunları belirtmekte fayda var ki oda eğer ben size şu, şu, şunları yap dersem oyun fazla kolay olur ve siz oyuna kendinizden hiç bir şey katmamış olursunuz . İşte tam olarak bu yüzden size baş düşmanınız Romayı daha kolay yıkmaknız için basit bir kaç tavsiye vermekle yetineceğim ve bunu yaparken listeleme yöntemini kullanacağım. İyi okumalar... 




1-) AKDENİZ HAKİMİYETİ: Tarihe baktığınız zaman Kartaca ve Roma arasında gerçekleşen Pön savaşlarının temel sebebinin Akdeniz olduğunu görürsünüz dolayısı ile denizlerin hakimi olmak bizim için çok önemli! Eğer denizlerin hakimi olmak istiyorsanız her zaman Kartaca şehri, Sardinya adası ve Sicilya adası üçgeninde güçlü bir donanma bulundurun. Bu donanma Kuzey Afrikada ki topraklarımızı koruyacak ve Roma tarafından sürekli tehdit edilmekte olan Sardinya ve Sicilyadaki topraklarımıza çabuk asker takviyesi (Kartaca şehri üzerinden) yapmamıza olanak sağlayacaktır. 

2-) YOLLAR: Bilindiği üzere yollar medeniyetin sembolüdür ne koşullar altında olursanız olun ilk işiniz hep yolları geliştirmek olmalıdır! Hatta bu o kadar önemli ki oyun başında şehirlerinize yapacağınız ilk yapı yollar olsun. 

3-) ORDU: Kartaca ordusu ilk başlarda Roma ordularına karşı güçsüz konumda olsa bile filler ve kısa sürede üretmeye başlayacağınız daha gelişmiş birimler ile birlikte avantajı elinize alacaksınız hiç şüpeniz olmasın NOT: Otomatik savaşlar bizim için kötü çünkü AI filleri düzgün kullanamıyor.



4-) ŞEHİRLER: Başkentiniz tüm topraklarınıza yakın olması ve nüfusu ile avantajlı konumda olduğu için ordularınızı büyük oranda bu şehirde hazırlayacaksınız. Thapsus, Palma ve Caralis şehirleri için ekonomik politikalar uygun gider iken Corduba da kültürel ekonomik yada büyümeye yönelik bir politika izleyebilirsiniz ama şunu unutmayın ki burası ileride yapılacak İspanya seferleri için kilit bir nokta elinizde kalmasına dikkat edin. Lilybaeum için ise büyümeci bir politika izleyebilirsiniz. İleride alacağımız Syrakus ve Messana ise Roma seferi için önemli olduğundan bu iki topraktan biri için ise askeri politikalar uygun olacaktır o konuda kararı size bırakıyorum. Ve bir sonraki maddeye geçmeden önce şunu da ekliyim hiç bir şehirden vazgeçmeyin şehirlerimizin hepsi kritik önemde olan şehirler biri bile giderse ekonomi zora girer ve Roma başkentimize yaklaşır. 

5-) MÜTTEFİKLER: İleriki zamanda genişlemek için müttefiklerinizi satmak zorunda kalacaksınız ama o zamana kadar arkamızdan vurulup ikinci bir cephede savaşmak istemeyiz bu yüzden napıp edip İspanyollar ve Nubiyalılar ile müttefik olmalısınız olamıyorsanız bile ticaret anlaşması, bölgelerinde yakın ordu bulundurmak gibi olaylarla saldırmalarını engelleyin yoksa bu bizim sonumuz olur. Ve yine bunlar haricinde Greek Cities yada Makedonyalılar ile yapacağınız bir müttefik ve onları gerektiğinde desteklemeniz (benim tercihim Makedonya) ile Brütünün gelişmesini engelleyebilirsiniz. 

6-) DÜŞMANLAR:Şunu unutmayın ki Romanın haricindede düşmanlarımız var Galya mutlaka İspanya daki topraklarımız için bize saldıracak işte burada ispanyol müttefiklerimiz biz romayı yıkana kadar onları oyalamada işe yarar.

7-) ROMA'NIN FETHİ Ordularımızı hazırladık, şehirlerimizi güçlendirdik, Roma donanmasını bastırdık, arkamızı güvenceye aldık işte şimdi sıra Romanın fethinde ilk darbeyi Brütüye indiriyoruz kısa bir sürede italyadan Brütüyü attıktan sonra ordularımızı yeniden güçlendiriyoruz asayişi sağlıyoruz. Bir sonraki hamlemiz Capuayı sıkıştırmak ve Brütünün Hala müttefiğimizin elinde olmayan bize yakın topraklarına saldırmak olacak. Kısa bir süre sonra Brütünün toprakları bize geçince ekonomik olarak bir güçlenme yaşayacağız bu avantajımızı da kullanarak kısa süre içerisinde önce Capuayı sonra Roma Şehrini indiriyoruz. Başlarda Halk bizden mutlu olmayacak sonuçta kültürümüz farklı ama bu kültür meselesini aşıp orduları yeniden tamamlayana kadar Julilere karşı savunmada kalacağız. Savunma dönemi bittikten sonra ikinci bir taarruz ile Juliyide yıkıp Romayı tamamen bitiriyoruz ondan sonra isterseniz Nubiya ve İspanya fetihlerine başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder