8 Temmuz 2017 Cumartesi

Attila Total War: Hakimiyet




Yapım aşamasındaki oynumuzdur, detaylı bilgiler hazırlandıkça bu sayfadan paylaşılacaktır.


Hikaye

Oyun büyük bir adada geçmektedir, yeni keşfedilmiş olan bu adaya 7 farklı ulus göç ederek yerleşmiştir. Adanın yerlileri olan Remus Civilatis ile beraber toplamda 8 ulus bu adaya hakim olabilmek için mücadele vermektedir. Tüm ulusların kendine has avantajları ve dezavantajları vardır. Tüm rakiplerini alt ederek adanın tamamına hakim olan ulus hükümdar unvanını kazanacaktır.



Oynanış:

Adada toplam 8 devlet ve 33 şehir bulunmaktadır. Normal şehirlerin değeri 200 florin ve başknetlerin değer 400 florindir. Bu nedenle tüm devletler elinde bulundurduğu şehirlerin değerleriyle eşit bir bütçe ile yani 1000 florinle oyuna başlarlar. Remus Civitatis 5 şehre sahip olduğu için bu ulusun başlangıç bütçesi 1200 dür. Savaş kazandıkça ve şehir aldıkça bu bütçe genişler ve yeni birimler alma şansları doğar. Her devlet 8 birimle oyuna başlarlar, birbirleriyle savaşlar yaparlar ve yeni şehirler ele geçirirler. Bunu yaparken oyunda bulunan paralı asker ordularından da kiralayabilirler. Bu paralı asker orduları da aynı zamanda bir oyuncunun kontrolü altında bulunmaktadır. Bu komutanlar general ile birlikte 3 birimlik bir orduyla oyuna başlarlar ve savaşlara katıldıkça para kazanabilirler. Şehir yağmalayabilirler ve ve kendi aralarında savaşabilirler. Ancak şehir ele geçiremezler.

Kurallar:

 1- Bir ulusun sahip olacağı ordu minimum 8 maksimum 15 tane birimden oluşur.
 2- Tüm savaşlar meydan savaşı şeklinde yapılırken başkentte yapılan savaşlar şehir savunma savaşı şeklinde olur.
 3- Her eşleşme en az 1 en fazla 2 savaş şeklinde olur ilk savaşta savaş açan taraf savaş meydanında agresif olan taraf olurken 2. savaşta savunan taraf agresif taraf olur. Eğer savaşı açan taraf ilk savaşta kazanırsa şehri alır ve 2.savaşa gerek kalmaz. Ancak kaybederse bu defa savunmadaki taraf savaşı kazanırsa düşmanın 1 şehrini ele geçirir. Devletler sınır olmayan bir şehre ya da devlete saldıramazlar.
4- Uluslar bir savaşta en fazla 1 paralı asker komutanıyla anlaşma yapabilirler. Bu anlaşma sonrasında yapılan savaşta paralı asker komutanı ile birlikte savaşırlar. Paralı asker komutanlarına ödenecek olan para birim başına hesaplanır. İstedikleri kadar birim kiralayabilirler. (komutanın ordusundaki birim sayısını geçemez) Bu ücretler taraflar arasındaki anlaşmayla belirlenir ve bir birimi kiralama ücreti o birimin upkeepinden küçük olamaz. Anlaşmalar yalnızca 1 savaşı kapsar.
5- Şehir alan taraf şehir başına 200 florin kazanır kaybeden taraf ise 200 florin kaybeder. Aynı zamanda mağlup ettikleri orduların değerinin 10da 1ini ganimet olarak bütçesine ekler. Paralı asker komutanlarıyla işbirliği yaptığında ganimet ücreti 2 ye bölünecektir.
6- Parasını geliştiren uluslar ya da paralı askerler komutanları marketten kendi uluslarına bağlı olan birimlerden satın alabilirler, bu birimler onların ordularında kalıcı olacaktır.
7- Uluslar ve paralı askerler komutanları sahip oldukları birimleri markete satabilecekler ancak birimin değerinin yarısı kadar para alabilirler.
8- Belirlenen süreler içerisinde savaşını yapmayan devletin şehirleri asi şehirlerine dönüşür ve OYUNCU GRUPTAN BANLANIR.
Asi şehrine dönüşen savaşlar bir gözlemci  yönetici eşliğinde bota karşı yapılır.
9- Paralı asker komutanları da orduları güçlenirse şehir yağmalayabilirler ve bu şehirler de asi şehrine dönüşür.
10- Devletler paralı asker ordularına savaş açabilirler kazanırlarsa düşman ordusunun değerinin 1/10 u kadar ganimet elde ederler, kaybeden paralı asker komutanları da aynı miktarda para kaybederler. 3 kere savunma savaş kaybeden paralı asker güruhu yıkılır.
11- Her şehirdeki savaşlar farklı bir arazide yapılacaktır. Bu savaşlar adanın fiziki haritasına göre oyundan belirli konumlar atanarak belirlenecektir.


Haritalar

Devletler

Siyasi Harita




Mitolojik-Tarihsel Harita

Şehirlerin Savaş Haritası

Fiziki Harita




Ülkeler ve Bayraklar


Oyuncular


ORDULAR

Blonde Eroberers


Anunakians


Longsterz



Raizhantinos



Remus Civitatus
Tarkutins



Brutal Godos
Northesons




PARALI ASKER KOMUTANLARI


Emre Diler
Fatih Emin Uluışık



Kürşat Acet









Ahmet Cezayirli 
Alper Göktepe

Burhan Dalbay















Altay Mete Kaya

Erkam Kuntay Yiğitcan












ŞENGÜL BAKKALİYE




Market Kayıtları

1. Tur:

-

2. Tur:
Emre Diler 1050 Florin ile 1 birim "Elite Ostrogothic Pikemen" satın aldı

Kürşat Acet 400 Florin ile 1 birim "Steppe Tribespeople" satın aldı.

3. Tur:
Altay Mete Kaya 1300 Florin ile 1 birim "Seçkin Dailamite Savaşçısı" satın aldı.

Kürşat Acet 300 Florin ile 1 birim "Steppe Bows" satın aldı.

Ahmet Cezayirli 1200 Florin ile 1 birim "Eastern Armoured Legio" satın aldı.

4.Tur:
Orhan Yıldız 2100 Florin ile 1 birim "Trakya Yeminlileri" satın aldı.

Süleyman Şen 800 Florin ile "Exploratores" ve 1050 Florin ile "Contarii" satın aldı.

Kürşat Acet 700 Florin ile "Steppe Mounted Bows" ve 800 Florin ile "Steppe Mounted Brigands" satın aldı.


















1 yorum: