28 Mart 2019 Perşembe

Empire Total War çok oyunculu rehberi bölüm 3 Polonya(The Winged Hussars arrived!!)

Çok oyunculu rehberimize 3. bölüm ve polonya devleti ile devam ediyoruz.

Polonya devleti öncelikle oyunun en düz avrupai büyük devletidir.Ne demek bu diye soracak olursanız ?

-Standart Hat piyadesi
-Standart Light Dragon
-Standart Guard
-Standart Rifle
vb neredeyse tüm birimleri oyunun küçük avrupa devletleri ile aynıdır.Yani Polonya'nın diğer Avrupa birimlerine üstünlük sağlayabileceği çok az birim vardır.Şimdi bu ne demek?

Yani Polonya ile kazanamaz mısınız?
Elbette kazanabilirsiniz!Standart avrupa devleti olmak demek hiç olmazsa Avusturya ve Rusya gibi Stantart hat piyadesinden daha güçsüz hat piyadelerine sahip olmamak demek ve elinizde dengeli bir ordu olması demektir.Standart Rifleniz var ilk vuran kazanır :D
İlk vurun kazanın bu kadar. Polonya'nın tüm birimleri Standart avruva birlikleri bu yüzden geride kaldığını konular ya yok ya da ilk vuran kazanır ilkesi ile çevirebileceğiniz durumlardır.

Polonya sadece iki farklı birime sahiptir ve bunlar ile avrupa devletlerini ciddi anlamda zorlarsınız

İlk birim herkesin bildiği üzere Winged Hussars
saldırıları normal ağır atlılardan düşüktür ama inanılmaz bir charge yetenekleri vardır!Ancak en büyük sorunları ise ETW'deki gelişen ateşli silahlar neticesinde güçlerinin büyük oranda düşmesi.Yani bir birlik topçu bu güzel birlikleri yok edebilirler dolayısıyla iyi kullanılmaları gerekir.ETW'de hiç bir ağır süvari birimleri saklanamaz dolayısıyla süpriz unsuruda büyük ölçüde yok Winged Hussarların.Yapacağınız tek şey bunlarla savaşın en sonuna kadar saklayıp o zaman kullanın.Çünkü savaş sonunda tüm birimler ya yarı yarıya azalmış ya da mermileri bitmiştir.İşte tam süvarinin parladığı alan!!! işte bu durumda bir birim Winged Hussars bir çok şeyi değiştirebilir.

2. önemli birimi ise Guard Granadiers!
şimdi bu birimler oyunun en güçlü bombacılarıdır!Bakın tekrar ediyorum en güçlü bombacılar bunlardır
50 isabet
50 doldurmaları vardır ve .Yanındaki birimlere moral sağlarlar.11 yakın temas değeri ile tam bir canavarlardır bu birimleri her yerde kullanabilirsiniz.Ateşi Hat piyadeleri yer sonra bunların Saf ateşi ile düşmanı yok edersiniz.

Riflelerinizin yanına bunları koyarsınız. düşman size saldıramaz.Fırsatını bulup bombacılar ile bomba atarak bir birliği tamamen yok yok edebilirsiniz!!Ben az Swiss guard yok etmedim bu birimler ile.

Topçular standart

Geriye kalan tüm birimleri standarttır.
 Rehberimizin sona gelirken tekrar Polonya devleti'nin gerçekten güçlü olduğunu ancak diğer avrupa devletleri ile aynı özelliklere sahip olduğundan düz bir devlet olduğu gerçeğini hatırlatmak isterim.
yani Guard Granadiers ve Winged Hussarları var bu kadar. Bunları iyi kullanın diğer birimler zaten işlerini yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder