15 Nisan 2019 Pazartesi

Windbüche Jaegers


Girardoni Havalı Tüfek yani namı diğer bizim bildiğimiz Windbüche jaeger'lerin kullandığı tüfeklerin resmi ismidir.Adından anlaşılacağı üzere barut değil gaz kullanır mermileri atmak için.Kısaca bizim de sağda solda bulabileceğimiz havalı tüfekler ile aynı mekanizma ile çalışıyor.Videoda ayrıntılı bir bir biçimde anlatıyor ancak kısaca bir özet geçeyim.

avantajları.
-Tüfeğin etki menzili 137 metre falan kayıtlara göre.
-Tüfek kendi hava deposu ile 30 atış yapabilir.
-Tüfeği kurmak inanılmaz kolay.Yaklaşık 3 saniyede kurup ateşe hazır hale geliyor çünkü kendinden bir şarjörü var ve 20 mermi alıyor o hazne oradan arkasındaki mekanizma ile doldurmak bir pompalı tüfeği doldurmaktan daha kolay.Sonra horozu çekiyorsunuz ve tüfek ateş edilmeye hazır!!!.20 mermi 30 saniyeden kısa sürede bitirilebilir.
dezavantajları
Tüfek kendi hava deposu bitince yeni hava deposu takmak gerek.Her askere yedek iki tane daha hava deposu veriliyor.Burası sorun çünkü oldukça karmaşık bir sistemi var silahın.Zaten hava deposu tüfeğin dipçik kısmında orayı sökmek falan epey sorun.
-Tüfeğin 30 mermi atabileceğini söylemiştik.bir hava deposu ile ancak attığı her mermide etkisi azalıyor.Yani ilk 10 mermi 137 m etki menziline sahip sonra 110m falan diye düşmeye başlıyor.
-Karmaşık bir sistem olduğundan askerlere özel eğitim verilmesi gerekiyor.
-Karmaşık yapı aynı zamanda çabuk bozulması demektir.
Yapılış tarihi 1779-1780 olan bu tüfek Avusturya ordusunda 1815'e kadar hizmet etmiştir.
Empire Total War çoklu oyunculu rehberinde Avusturya ordusunda bu birimleri detaylıca inceleyeceğiz ancak burada da birkaç şey söylemek isterim.Oyunda Klasik Avrupai Rifle gibi görünüyorlar (statları arasında pek fark yok) ancak bu birimler yukarıda anlattığım gibi durmuyorlar.2-3 saniye içinde ateş etmeye devam ediyor ve mermileri bitene kadar asla durmuyorlar!!!! Kısacası oyunun açık ara en ölümcül birimlerinden birisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder